Peeling Nedir ve Cilde Faydaları Nelerdir ?

Yazar Hesabınca | Kesene Göre Harca! 08-07-2019 536 kez okundu

 

Peeling Nedir ve Cilde Faydaları Nelerdir?

 

Peeling işlemi ile tüm kadınların hayallerinden biri olan cilt güzelliği ve genç bir cilt yapısına kavuşmak mümkün olmaktadır.

 

Peeling işlemi ile tüm kadınların hayallerinden biri olan cilt güzelliği ve genç bir cilt yapısına kavuşmak mümkün olmaktadır. Pürüzsüz bir cilde sahip olmak isteyen kadınlar her türlü yöntemi denemiş ve etkili sonuçların peeling ile alındığını görmüştür. Kadınların vazgeçilmez yöntemlerinden biri olmuş olan peeling yöntemiyle artık istedikleri gibi bir cilt elde etmeleri kolay olmaktadır. Peeling Nedir? Peeling işleminin ilk amacı cildi temizleme ve arındırmadır. Bu amaca yönelik ise ciltten ölü derilerin atılması işlemini sağlanmaktadır. Ciltte oluşan sorunlar nedeniyle gözeneklerde tıkanma yaşanarak, çeşitli sorunlar görülebilmektedir. İşte Peeling yöntemi ile hem bu gözeneklerin temizliği sağlanırken, hem de ciltteki oluşacak sorunların önüne geçilmesi sağlanacaktır. Bu nedenle dermatologlar tarafından sık sık peeling yapılması tavsiye edilmektedir. Bu sayede cildin pürüzsüz görüntüsünün yanında, sağlıklı bir görünümde ortaya çıkmış olacaktır. Peeling işleminin amaçları arasında, sağlıklı, temiz ve canlı bir cilt oluşması vardır. Peeling uygulaması kadınların sık sık yaptığı bakımlar arasındadır. Bu uygulamanın yapılışı için her zaman aralığı uygundur. Özellikle bu uygulamanın yapılması için bazı zamanların daha iyi sonuçlar verdiği bilinmektedir. Banyo sonrasında yapılacak olan peeling uygulamaları her zamankinden daha iyi sonuçlar vermektedir. Bu sayede bu işlemin sonuçları kısa sürede alınmış olunur. Peeling işleminin cilde masaj teknikleriyle uygulanması gerekmektedir. Cilde yavaş hareketler ile uygulanan bu yöntem sonrasında yayılması sağlanmalıdır.  Peeling işlemi genellikle her cilt yapısına ve yaşına uygundur. Yalnız bu işlem için uygun olmayan ciltlerde vardır. Bunlar arasında ise cildi hassas yapıda olanlar gelmektedir. Cildinde alerji durumu olanlar için bu uygulama tavsiye edilmemektedir. Ayrıca cildinde çok fazla akne olanlar için peeling riskli bir durum olmaktadır. Çünkü bu işlem sonrasında akneler yüzün diğer bölgelerine yayılmaktadır. Bu da her zamankinden daha kötü sonuçlara yol açmaktadır. Bu yüzden bu tarz sorunları olanların bu işlemi yapmaması tavsiye edilmektedir.

 

Peeling Faydaları: Peeling uygulaması dünya çapında da oldukça popüler bir uygulamadır. Güzelleşmek ve ciltlerini yenilemek isteyen kadınların ilk tercihlerinden biridir. Peeling’in faydaları arasında ise pek çok şeyi saymak mümkündür. Cildi tazeleme özelliği bulunmaktadır. Bunun yanında ölü deri ve kiri ciltten atmaktadır. Ayrıca cilt rengini açarak, cilde parlaklık vermektedir. Bunun yanında cilt tonunu düzgünleştiren özelliğe sahiptir. Ayrıca gözeneklerin yapısını küçülterek, kötü görüntüyü ortadan kaldırmış olur. Ayrıca cildi ölü deriden kurtaracak bu işlem sonrasında, cildin nemlendirilmesi daha kolay olacaktır. Peeling uygulamasının haftada bir kez uygulanmasından sonra ise ciltte güzelleştirici etkiler görülmeye başlanacaktır.

 

 

http://www.bitkiyuvasi.com/urun/lavin-elvucut-peeling